O pohár starosty města Jičína

6. 11. 2006

V sekci Fotogalerie jsou k dispozici fotografie ze závodů.

O víkendu 4. - 5. listopadu se v Jičíně konal další ročník závodů "O pohár starosty města Jičína". Účastnila se jich i početná výprava závodníků našeho klubu.

Na začatku byl sníh...Areál bývalého vojenského prostoru nás v sobotu ráno přivítal sněžením a teplotou -4 °C, což dávalo naději, že letošní ročník se obejde bez tradičního přídělu bláta. Hned první metry trati nás však vyvedly z omylu. Závodníci na kárách na tom byli ještě dobře, ale běžci, cyklisté a koloběžkáři si brzy vychutnávali směs sněhu, vody a bláta, která je rychle pokryla. Překvapením byl chybějící most v úvodní části trati, který pro letošek nahradil mělký brod (pro slabší povahy doplněný třemi dřevěnými paletami). Trať však v sobotu "držela", byla rychlá a psi na cestách poprášených sněhem uháněli jako o závod.

... a potom bláto Teplota vylétla nad nulu a jemný deštík změnil trať v kluziště.V neděli ale bylo všechno jinak. Kdo se ještě včera vyhýbal loužím a brod přeběhl suchou nohou po paletách, jezdil dnes přímo skrz ně a brodem raději proběhl, aby si očistil boty. Zvlášť cyklisté si na kluzké trati užili. Každý raději svým psům na trati pomáhal, jak se dalo, protože jen tak si ledovou vodu v botách aspoň trochu ohřál. Do cíle jsme se pak vraceli v různém stupni promočení, podle toho na čem kdo jel a jak rychle. Pomalí a rozvážní jezdci jen mírně kropenatí, a ti rychlejší mokří a špinaví až po pás, nebo raději až po uši. Pamětníci však tvrdí, že k legendárnímu roku 2004 měla situace ještě daleko.

Vladimír Kostelecký v cíli Aby to ale nevypadalo, že si chceme stěžovat. Počasí je počasí, i za takovýchto podmínek se jezdí a získané trofeje jsou pak o to cennější. Jičíňáci měli trať dobře připravenou a vyznačenou a pořadatelé na kritických místech naváděli blátem oslepené závodníky.

A jak jsme dopadli? Naše výprava bodovala ve všech kategoriích, které obsadila, chyběli pouze cyklisté. V kategorii A obsadil Michal Hanuš se svou smečkou krásné 2. místo a to i navzdory zranění, které předchozí večer utrpěl. Na trati V kategorii A2 zvítězil Jaroslav Jiránek a se svými malamuty. Kategorii C zcela ovládli Zdeněk Petrus na 1. a Roman Bahník na 2. místě. Kategorii C1 kraloval na 1. místě Pavel Šplouchal. V kategorii C2 se na 2. místě umístil Jaromír Šrejber. V kategorii CCM doběhl na 2. místě Vladimír Kostelecký. Mezi ženami doběhla na 3. místě Zdeňka Dušková, jejíž fenka Bára v předvečer závodů oslavila 1. narozeniny a odbyla si tak svou závodní premiéru. Ve sloučené kategorii SC1, SC2 obsadil 5. místo Filip Kostelecký, který tím zahájil svou kariéru v mužské kategorii. 1. místo v SC2 pak vybojoval Milan Petruželka. Celkově tedy můžeme naši účast v Jičíně hodnotit jako velmi úspěšnou.

Nezbývá, než poděkovat Musher clubu Jičín za príma závody a těšit se na příští ročník. Určitě zase rádi přijedeme. Počasí je prý na 100 % zařízené, bude svítit slunce a z nebe nespadne ani kapička.